måndag 11 maj 2009

Sjöbodarapport från Jonas Larsson




Tusenbrodern Jonas Larsson rapporterar:

Jag och Jonny gjorde säsongspremiär för 2009 i Sjöboda. Vi var lite tveksamma till om fiskarna hade kommit igång än eftersom vi inte hade hört några vettiga fångstrapporter men eftersom de senaste veckorna har varit grymt varma tyckte vi att det var värt ett försök. Upp klockan ”alldelesför-tidigt” och iväg till sjön för ett kort morgon/förmiddagspass. 

Fiskar för dagen med majs dipad i Energy garlic och ”Sticky Baits Crustacean & Freahwater method + groundbait” samt lite frysta maggots i mixen. 

Kl 07.30 får jag första larmet på mitt ena spö och hangern fullkomligt flyger upp och leker hackspett mot spöt. Ett par minuter senare (efter tveksam hovning) ligger fisken på mattan. Vågen visar 2320gr och årets första ruda och tillika nytt pb är ett faktum. Mycket trevlig start på säsongen! Kl.09.30 är det dags igen på samma spö, fisken går ett tag in och ställer sig och rotar i vassen och jag tror för en stund att det är kört men på något sätt löser den det själv och efter vägning visar vågen 1840gr.

Inga kommentarer: